« Alle artikelen

Diastaseproblematiek: Diagnostiek en Behandeling

6 maart 2018

Zaterdag 3 maart heeft fysiotherapeut en ZwangerFit coach Heleen de nascholing  ‘Diastaseproblematiek: Diagnostiek en Behandeling’ van de Women’s Health Academy bijgewoond. Een interessante dag volgens de laatste inzichten  over de problemen en klachten die een diastase kan veroorzaken, hoe je deze het beste kan onderzoeken en natuurlijk hoe we deze problemen en klachten kunnen verminderen. Heleen is vol nieuwe ideeën en inzichten teruggekomen en heeft veel zin om aan de slag te gaan.

Mocht je twijfelen over hoe het met je buikspieren gesteld is of jezelf in onderstaande klachten herkennen. Spreek Heleen dan aan, of maak een afspraak, zij zal je onderzoeken en samen met jou werken aan herstel en vermindering van klachten.

Let’s bridge te gap!

[av_horizontal_gallery ids=’24681,24682,24683,24684′ height=’25’ size=’large’ links=’active’ lightbox_text=” link_dest=” gap=’large’ active=’enlarge’ initial=” control_layout=’av-control-default’ id=” custom_class=” av_uid=’av-pa1l4r’]

Wat is diastase eigenlijk?

Er wordt gesproken van een diastase als de ruimte tussen de linker- en rechter- helft van de rechte buikspieren vergroot is. Een diastase is heel normaal tijdens de zwangerschap en zelfs nodig om de buik te laten groeien.  Normaal gesproken verdwijnt deze na de zwangerschap vanzelf. Bij 40% van de vrouwen is er echter nog sprake van een diastase 6 maanden na de zwangerschap. Dit kan gepaard gaan met klachten zoals:

Vragen?

Heb je meer vragen over diastase, spreek dan YVLO ZwangerFit docent en fysiotherapeut Heleen aan!

Andere artikelen

3 reviews op Facebook

7 reviews op Google