« Alle artikelen

Digitale oefenprogramma’s toegevoegde waarde

11 april 2018

Uit onderzoek van het Lectoraat Innovatie van Beweegzorg van Hogeschool Utrecht blijkt dat 81,3% van de patiënten Physitrack van toegevoegde waarde vindt binnen de fysiotherapeutische behandeling.

Het digitale gedrag van consumenten en patiënten binnen onze maatschappij verandert. Daarom doet Fysio Future Lab onderzoek om de fysiotherapeutische meerwaarde van technologische innovaties in kaart te brengen.

In het eerste project hebben fysiotherapeuten Physitrack 4 maanden lang ingezet binnen hun dagelijkse patiëntenzorg. Zo gaven zij oefenvideo’s en voorlichting via de app mee aan hun patiënten en volgden zij op afstand hun voortgang en therapietrouw. Aan het einde van de pilotstudie vulden zowel zorgverleners als patiënten een digitale vragenlijst in. Hieruit volgden interessante resultaten rondom de ervaringen van deze gebruikers, die je hieronder terug kunt lezen in de infographic.

Onze praktijk werkt al meer dan een jaar met veel succes met de online app Physitrack. Ook benieuwd naar deze mogelijkheid? Bekijk hieronder een voorbeeld van een oefenvideo en vraag daarna onze therapeuten om meer informatie!

Infographic:  https://fysioforum.nl/wp-content/uploads/2018/04/ffl_infographic_Physitrack.pdf

Bron: https://husite.nl/fysiofuturelab/wp-content/uploads/sites/187/2018/02/Rapport_Physitrack_Pilot.pdf

Andere artikelen

3 reviews op Facebook

7 reviews op Google