Dry Needling

Dry Needling is een nog vrij ‘jonge’ behandeltechniek die sinds 2005 in Nederland wordt gebruikt en is afkomstig uit Canada waar het al meer dan 30 jaar succesvol is.

Deze behandelmethode is toepasbaar bij bijna iedereen en heeft resultaat bij mensen met pijn vanuit de spieren (Myofasciale pijn). Deze pijn kan ontstaan zijn door bijvoorbeeld overbelasting (RSI / KANS) of een acuut pijnmoment (Spit). In de behandeling met dry needling wordt gebruik gemaakt van een acupunctuurnaald. Echter is het een hele andere techniek. Met de naald wordt een spierknoop oftewel een ‘triggerpoint’ aangeprikt en gestimuleerd waarna deze volledig ontspant. Zo wordt de oorzaak van de pijn uitgeschakeld.

Het inbrengen van de naald voel je in principe niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan. Dat geeft een soort ‘kramp’ gevoel. Nadien voelen de behandelde spieren wel vermoeid en zwaar aan, maar dat is meestal van kortere duur. Vaak is direct resultaat merkbaar!

Moet ik hier dan extra voor betalen?

Aan deze behandeling zijn geen extra kosten verbonden omdat het valt onder reguliere fysiotherapie. De behandeling wordt vanuit het aanvullend pakket vergoed.

Meer weten over dry needling? Kijk eens op  http://www.dryneedling.nl

Betterbodiessept2021-060
Betterbodiessept2021-060

Dry needling is een efficiënte behandelmethode met als resultaat pijnvermindering en verbeterde mobiliteit in spieren en gewrichten.

Ardin, Florentine en Jochem zijn de fysiotherapeuten die deze behandelmethode toepassen.
Betterbodiessept2021-106

Onze praktijk op Qualiview

3 reviews op Facebook

7 reviews op Google