Artrose heup en knie programma

Artrose is de meest voorkomende aandoening van het bewegingsapparaat, waarbij de heup en knie behoren tot de lokalisaties die fysiotherapeuten in de praktijk het meeste zien. In 2015 waren er in Nederland naar schatting 927.300 mensen met artrose van de heup en/of knie. De fysiotherapeut speelt een belangrijke rol in de behandeling bij heup- en/of knieartrose. Denkt u bijvoorbeeld aan voorlichting, leefstijladvisering en oefentherapie. Niet alleen in het conservatieve traject maar ook in het uitstellen van een eventuele gewricht vervangende operatie. Het zorgprogramma artrose heup en knie is dan ook ontwikkeld voor cliënten met knie- en heup artrose.

Programma

Het programma bestaat uit een overzichtelijke beslisboom, leidend tot een van de profielen. Deze profielen zijn ingedeeld naar zorgzwaarte, zodat iedere cliënt de zorg kan krijgen die nodig is. Binnen het programma krijgen cliënten begeleiding op maat, afgestemd op de eigen zelfredzaamheid en op het eigen functioneren. Tools/interventies die ingezet kunnen worden zijn:

  • Manuele behandelingen
  • Individuele trainingsschema’s om thuis mee aan de slag te gaan. Deze worden aangeboden via de App Physitrack.
  • De mogelijkheid om bij Better Bodies in de oefenzaal onder begeleiding van sportcoaches, voedingscoaches en fysiotherapeuten aan de slag te gaan met je persoonlijke oefenschema.

Praktische informatie

Online vragen(lijsten)
U wordt verzocht om voor het 1e bezoek een aantal vragenlijsten in te vullen. Door dit digitaal te doen, komt de informatie direct in uw dossier te staan. Zo heeft de fysiotherapeut alvast een beeld van uw klachten en situatie en bent u minder tijd kwijt met het vraaggesprek tijdens de intake.

Vergoedingen en deelname
Ieder programma (per profiel) heeft een vaste prijs.  Als u verzekerd bent bij een van de onderstaande verzekeringsmaatschappijen, wordt het programma volledig vergoed. Bent u bij een andere zorgverzekering verzekerd, dan komt u niet in aanmerking voor het nekprogramma. Maar geen paniek, want ook dan kunt u rekenen op een behandeling op maat. In dit geval gelden dan de regels voor de reguliere therapie zoals u voorheen al van ons al gewend was.

De laatste behandeling
Het afronden van het behandeltraject is van belang om het traject te evalueren en om eventuele adviezen mee te geven. Er wordt daarom altijd gebruik gemaakt van een (afrondende) laatste behandeling.

Oefenmomenten bij Better Bodies

Afhankelijk van het profiel waarin u bent ingedeeld krijgt u voor een bepaalde periode de mogelijkheid om tijdens de geplande oefenmomenten bij Better Bodies uw oefeningen uit te voeren. Bij elk oefenmoment is er een kwartier een fysiotherapeut beschikbaar om vragen te stellen. Daarnaast is er altijd een sportcoach aanwezig om u te begeleiden. U kunt op dit moment zelfstandig aan de slag met uw oefenschema die door uw begeleidende fysiotherapeut is opgesteld.

Maandag 09.00 – 10.00 (Megan)

17.00 – 18.00 (Jochem)

Dinsdag 12.30 – 13.00 Lage rug training (Jochem)

12:30 – 13:30 (Jochem)

20.00 – 21.00 (Ardin)

Woensdag 09.00 – 10.00 (Jochem)

14.00 – 15.00 (Femke)

Donderdag 12:00 – 13:00 (Ardin)

20.00 – 21.00 (Ardin)

Vrijdag 11.00 – 12.00 (Megan)

14.00 – 15.00  (Femke)

Betterbodiessept2021-106

Onze praktijk op Qualiview

3 reviews op Facebook

7 reviews op Google