Zorgtopics

Zorgtopics biedt een mix van diverse fysiotherapeutische behandelingen en persoonlijke begeleiding. De fysiotherapeut gaat samen met u op zoek naar de meest effectieve manier van behandelen. Dat is afhankelijk van uw persoonlijke situatie, doelen en wensen. Naast behandelingen in de praktijk bieden wij de mogelijkheid om bij Better Bodies uw oefeningen uit te kunnen voeren. Daarnaast bieden we in het Zorgtopics traject ook voorlichting en adviezen aan en coachen we u om op de juiste manier met uw klachten om te gaan. Allemaal bedoeld om de belastbaarheid (wat uw lichaam aan kan) af te stemmen op de belasting (wat u van uw lichaam vraagt).
Het aanleren van zelfmanagement is de sleutel tot een succesvol herstel.

Onze zorgprogramma's

Lees hieronder meer over onze zorgprogramma’s van Zorgtopics

Artrose programma

Artrose heup en knie programma

Artrose is de meest voorkomende aandoening van het bewegingsapparaat, waarbij de heup en knie behoren tot de lokalisaties die fysiotherapeuten in de praktijk het meeste zien. In 2015 waren er in Nederland naar schatting 927.300 mensen met artrose van de heup en/of knie. De fysiotherapeut speelt een belangrijke rol in de behandeling bij heup- en/of knieartrose. Denkt u bijvoorbeeld aan voorlichting, leefstijladvisering en oefentherapie. Niet alleen in het conservatieve traject maar ook in het uitstellen van een eventuele gewricht vervangende operatie.

Lees verder
Nek programma

Nek programma

Ongeveer 1,6 miljoen mensen komen per jaar bij de fysiotherapeut voor nek en rugklachten. Nekpijn is wereldwijd de op drie na grootste categorie van klachten van ons bewegingsapparaat. De meeste mensen (circa 70%) ervaren tijdens hun leven een vorm van nekpijn en ongeveer 20% van de Nederlandse bevolking zoekt er op enig moment (para)medische zorg voor. Nekpijn is, samen met rugpijn de meest voorkomende klacht waarmee mensen naar de fysiotherapeut gaan. Daarom heeft Fysiotherapie Better Bodies Zundert een nekprogramma ontwikkeld.

Lees verder
Lage rug programma

Lage rug programma

Geschat wordt dat jaarlijks 1,4 tot 20% van de volwassenen in hoge- inkomenslanden lage rugpijn heeft en dat 50-80% van de volwassenen in hun leven een of meerdere keren een episode met lage rugpijn doormaakt.
De fysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij het adviseren in leefstijl, verhogen van een belastbaarheid of activiteitenniveau, het verminderen van de ervaren pijnklachten en het voorkomen op het recidiveren van de klacht(en).

Lees verder
Schouder programma

Schouder Programma

Schouderklachten zijn, na klachten aan de wervelkolom, al jaren de meest voorkomende reden voor een bezoek aan een fysiotherapeut of manueel therapeut. In Nederland wordt de jaarprevalentie van schouderpijn ongeveer op 31% geschat. Uit toenemende evidentie blijkt dat fysiotherapie (en manuele therapie) een bewezen effectieve manier is voor de behandeling van schouderpijn. Fysiotherapie Better Bodies Zundert heeft een effectief schouderprogramma ontwikkeld die u kan helpen bij het verhelpen van uw schouderpijn.

Lees verder
Betterbodiessept2021-106

Onze praktijk op Qualiview

3 reviews op Facebook

7 reviews op Google