Medical Taping

Onder de behandelmogelijkheden van onze praktijk voor fysiotherapie valt ook medical taping. Dit is een tape-techniek waarbij met een speciale tape de spieren in hun functie worden ondersteund, zonder dat deze in beweeglijkheid worden beperkt. Medical taping kan echter ook worden toegepast om zwellingen te verminderen en de doorbloeding te stimuleren.

Hoe werkt medical taping?

De achterliggende gedachte van medical taping is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur beïnvloeden. Als de spieren niet goed werken, kan dat dus resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. Wanneer de niet goed functionerende spieren echter ondersteund worden met deze speciale elastische tape, zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

Tapen tegen hooikoorts

Sinds kort kunnen onze fysiotherapeuten ook een tape-techniek toepassen tegen uw hooikoorts klachten. De kunnen de klachten sterk kunnen verminderen of er zelfs voor kunnen zorgen dat u klachtenvrij het seizoen doorkomt!

Betterbodiessept2021-106

Onze praktijk op Qualiview

3 reviews op Facebook

7 reviews op Google