Video-analyse hardlopen

Je gaat hardlopen. Goed plan! Om blessures te voorkomen, maar ook als je lichte klachten hebt is dit hét moment om een loopanalyse te laten doen.

Hardlopen is één van de meest populaire vormen van fysieke activiteit over de hele wereld. Maar hardlopen is helaas ook een sport waar veel blessures voorkomen. Zo’n 79% van de hardlopers heeft elk jaar te maken met een blessure aan de onderste extremiteit. Mogelijke oorzaken voor hardloop gerelateerde blessures zijn een verkeerde opbouw, overbelasting, weinig hardloopervaring en een eerder doorgemaakte blessure. De laatste tijd wordt het looppatroon ook steeds vaker gezien als mogelijk risicofactor voor het ontstaan van blessures.

Om een looppatroon in kaart te brengen en om te beoordelen of het looppatroon invloed zou kunnen hebben op de lichamelijke klachten van een hardloper, maken we een video-analyse. Deze video-analyse zal plaatsvinden op de loopband in de club en de resultaten hiervan worden besproken met de patiënt.

Onze fysiotherapeuten zullen beoordelen of het analyseren van het looppatroon een onderdeel gaat zijn van het fysiotherapeutisch onderzoek. Er kunnen ook andere beweegpatronen in kaart worden gebracht door middel van een video-analyse.

Betterbodiessept2021-106

Onze praktijk op Qualiview

3 reviews op Facebook

7 reviews op Google