Schouder programma

Schouderklachten zijn, na klachten aan de wervelkolom, al jaren de meest voorkomende reden voor een bezoek aan een fysiotherapeut of manueel therapeut. In Nederland wordt de jaarprevalentie van schouderpijn ongeveer op 31% geschat. Uit toenemende evidentie blijkt dat fysiotherapie (en manuele therapie) een bewezen effectieve manier is voor de behandeling van schouderpijn. Fysiotherapie Better Bodies Zundert heeft een effectief schouderprogramma ontwikkeld die u kan helpen bij het verhelpen van uw schouderpijn.

Programma

Het schouderprogramma bestaat uit een profielindeling die wordt bepaald aan de hand van vragenlijsten die door de patiënt vooraf aan het behandeltraject worden ingevuld. Tijdens de intake en het onderzoek worden de klachten beoordeeld door de fysiotherapeut /manueeltherapeut. Door gebruik te maken van deze profielindeling streven we ernaar om de patiënt de hoeveelheid en type zorg te leveren die bij hem/haar past. De patiënt krijgt begeleiding op maat, die is afgestemd op zelfredzaamheid en op het eigen functioneren. De patiënt en de therapeut zijn daarom vrij om dit behandelprogramma zo passend mogelijk in te richten met de volgende interventies:

  • Manuele behandelingen (manipulaties, mobilisaties en/of massagetechnieken).
  • Individuele trainingsschema’s om thuis mee aan de slag te gaan. Deze worden aangeboden via de App Physitrack.
  • De mogelijkheid om bij Better Bodies in de oefenzaal onder begeleiding van sportcoaches, voedingscoaches en fysiotherapeuten aan de slag te gaan met je persoonlijke oefenschema.

Praktische informatie

Online vragen(lijsten)
U wordt verzocht om voor het 1e bezoek een aantal vragenlijsten in te vullen. Door dit digitaal te doen, komt de informatie direct in uw dossier te staan. Zo heeft de fysiotherapeut alvast een beeld van uw klachten en situatie en bent u minder tijd kwijt met het vraaggesprek tijdens de intake.

Vergoedingen en deelname
Ieder programma (per profiel) heeft een vaste prijs.  Als u verzekerd bent bij een van de onderstaande verzekeringsmaatschappijen, wordt het programma volledig vergoed. Bent u bij een andere zorgverzekering verzekerd, dan komt u niet in aanmerking voor het nekprogramma. Maar geen paniek, want ook dan kunt u rekenen op een behandeling op maat. In dit geval gelden dan de regels voor de reguliere therapie zoals u voorheen al van ons al gewend was.

De laatste behandeling
Het afronden van het behandeltraject is van belang om het traject te evalueren en om eventuele adviezen mee te geven. Er wordt daarom altijd gebruik gemaakt van een (afrondende) laatste behandeling.

Oefenmomenten bij Better Bodies

Afhankelijk van het profiel waarin u bent ingedeeld krijgt u voor een bepaalde periode de mogelijkheid om tijdens de geplande oefenmomenten bij Better Bodies uw oefeningen uit te voeren. Bij elk oefenmoment is er een kwartier een fysiotherapeut beschikbaar om vragen te stellen. U kunt op dit moment zelfstandig aan de slag met uw oefenschema die door uw begeleidende fysiotherapeut is opgesteld.

Maandag 09.00 – 10.00 (Megan)

17.00 – 18.00 (Jochem)

Dinsdag 12.30 – 13.00 Lage rug training

12:30 – 13:30 (Jochem)

20.00 – 21.00 (Ardin)

Woensdag 09.00 – 10.00 (Jochem)

14.00 – 15.00 (Femke)

Donderdag 12:00 – 13:00 (Ardin)

20.00 – 21.00 (Ardin)

Vrijdag 11.00 – 12.00 (Megan)

14.00 – 15.00 (Femke)

 

Betterbodiessept2021-106

Onze praktijk op Qualiview

3 reviews op Facebook

7 reviews op Google