Lage rug programma

Geschat wordt dat jaarlijks 1,4 tot 20% van de volwassenen in hoge- inkomenslanden lage rugpijn heeft en dat 50-80% van de volwassenen in hun leven een of meerdere keren een episode met lage rugpijn doormaakt. De fysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij het adviseren in leefstijl, verhogen van een belastbaarheid of activiteitenniveau, het verminderen van de ervaren pijnklachten en het voorkomen op het recidiveren van de klacht(en).

Programma

Het lage rug programma is opgebouwd uit drie verschillende profielen die zijn ingedeeld naar zorgzwaarte die worden bepaald aan de hand van de vragenlijsten die door de patiënt worden ingevuld. Door dit te doen zijn wij als praktijk bezig om de kwaliteit van de zorg die we leveren te optimaliseren. We streven ernaar om de patiënt de hoeveelheid en type zorg te leveren die bij hem/haar past. Tijdens de intake en het onderzoek worden de klachten beoordeeld door de fysiotherapeut /manueeltherapeut. Vanuit daar wordt het behandeltraject ingezet waarin tools worden ingezet om jouw doelstellingen te bereiken.

‘’Zelfmanagement is een belangrijk onderdeel van het proces’’

Tools/interventies die ingezet kunnen worden zijn:

  • Manuele behandelingen (manipulaties, mobilisaties en/of massagetechnieken).
  • Individuele trainingsschema’s om thuis mee aan de slag te gaan. Deze worden aangeboden via de App Physitrack.
  • De mogelijkheid om bij Better Bodies in de oefenzaal onder begeleiding van sportcoaches, voedingscoaches en fysiotherapeuten aan de slag te gaan met je persoonlijke oefenschema.
  • Deelname aan de lage rug groepstraining bij Better Bodies.

Praktische informatie

Online vragen(lijsten)
U wordt verzocht om voor het 1e bezoek een aantal vragenlijsten in te vullen. Door dit digitaal te doen, komt de informatie direct in uw dossier te staan. Zo heeft de fysiotherapeut alvast een beeld van uw klachten en situatie en bent u minder tijd kwijt met het vraaggesprek tijdens de intake.

Vergoedingen en deelname
Ieder programma (per profiel) heeft een vaste prijs.  Als u verzekerd bent bij een van de onderstaande verzekeringsmaatschappijen, wordt het programma volledig vergoed. Bent u bij een andere zorgverzekering verzekerd, dan komt u niet in aanmerking voor het nekprogramma. Maar geen paniek, want ook dan kunt u rekenen op een behandeling op maat. In dit geval gelden dan de regels voor de reguliere therapie zoals u voorheen al van ons al gewend was.

De laatste behandeling
Het afronden van het behandeltraject is van belang om het traject te evalueren en om eventuele adviezen mee te geven. Er wordt daarom altijd gebruik gemaakt van een (afrondende) laatste behandeling.

Oefenmomenten bij Better Bodies

Afhankelijk van het profiel waarin u bent ingedeeld krijgt u voor een bepaalde periode de mogelijkheid om tijdens de geplande oefenmomenten bij Better Bodies uw oefeningen uit te voeren. Bij elk oefenmoment is er één kwartier een fysiotherapeut beschikbaar om vragen te stellen. Daarnaast is er altijd een sportcoach aanwezig om u te begeleiden. U kunt op dit moment zelfstandig aan de slag met uw oefenschema die door uw begeleidende fysiotherapeut is opgesteld.

Maandag 09.00 – 10.00 (Megan)

17.00 – 18.00 (Jochem)

Dinsdag 12.30 – 13.00 Lage rug training (Jochem)

12:30 – 13:30 (Jochem)

20.00 – 21.00 (Ardin)

Woensdag 09.00 – 10.00 (Jochem)

14.00 – 15.00 (Femke)

Donderdag 12:00 – 13:00 (Ardin)

20.00 – 21.00 (Ardin)

Vrijdag 11.00 – 12.00 (Megan)

14.00 – 15.00 (Femke)

Betterbodiessept2021-106

Onze praktijk op Qualiview

3 reviews op Facebook

7 reviews op Google