Sporten met hersenletsel

Sporten is gezond. Voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is beweging zelfs noodzakelijk. Bewegen heeft een positief effect op de conditie van het brein, met andere woorden: beweging houdt de hersenen fit. Het zorgt voor verbetering van hersenfuncties en geeft positieve energie. Bovendien kan beweging de kans op een terugval verkleinen.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Healthclub Better Bodies Zundert en onze instructeurs zijn na een intensieve training opgeleid naar het hoogste kennisniveau. Zij werken met protocollen en programma’s die bewezen effectief zijn voor mensen met hersenletsel. Het project voorziet verder in een jaarlijkse bijscholing van onze instructeurs. Wij garanderen een geschikte sportomgeving zonder al te veel prikkels, persoonlijke aandacht en een specifiek voor deze doelgroep getrainde begeleiding.

Waarom sporten met hersenletsel

In Nederland krijgen jaarlijks naar schatting 85.000 (nieuwe) mensen te maken met een of andere vorm van hersenletsel als gevolg van bijvoorbeeld een herseninfarct, hersenbloeding of ongeluk. Zowel lichamelijke als cognitieve problemen zijn het gevolg en kunnen een enorme impact hebben op het dagelijks functioneren. Sporten is een cruciaal middel om deze problemen aan te pakken. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt steeds vaker dat lichaamsbeweging niet alleen ons lijf, maar ook ons brein in conditie houdt. Vanuit dat perspectief hebben de Hersenstichting en de Edwin van der Sar Foundation de handen ineen geslagen om het sporten in een fijne omgeving mogelijk te maken en mensen te motiveren om weer in beweging te komen.

Joep Mensen (clubmanager): “Een reguliere sportschool is vaak net een brug te ver voor mensen met hersenletsel. Wij willen deze doelgroep echter aanmoedigen om meer te gaan bewegen. Daarom moeten wij voor hen bepaalde drempels wegnemen en een aangepast programma aanbieden. Sporten waarbij persoonlijke aandacht centraal staat. Wij hopen dat het keurmerk helpt om mensen met NAH weer aan het sporten te krijgen. Dat is iets waar we als fitnesscentrum graag aan bijdragen.”

Betterbodiessept2021-106

Onze praktijk op Qualiview

3 reviews op Facebook

7 reviews op Google