Zwangerfit en Mamafit

Een zwangerschap is een bijzondere periode waarin er in 9 maanden veel verandert in je lichaam om optimaal zorg te kunnen dragen voor je kindje. Actief blijven bewegen in de ZwangerFit trainingen en werken aan je algehele conditie en spierkracht dragen bij aan een gezonde fitte zwangerschap en een snel herstel na de bevalling. Daarnaast train je in een gezellige groep met andere zwangere en/of pas bevallen dames.

Proefles aanvragen
ZwangerFit_BB_03

ZwangerFit

Tijdens de ZwangerFit-trainingen wordt gedurende een uur actief gewerkt aan het algemene uithoudingsvermogen en algehele spierkracht. Daarnaast wordt er elke les aandacht besteed aan ontspannings- en ademhalingstechnieken die tijdens de bevalling toegepast kunnen worden en wordt de bekkenbodem getraind. ZwangerFit is een cursus in groepsverband en de ZwangerFit coach, die tevens fysiotherapeute is, zal tijdens de lessen rekening houden met je niveau en behoeften.

Deelnemen aan ZwangerFit kan vanaf 12 weken zwangerschap, mits het eerste verloskundige bezoek heeft plaatsgevonden. Bij droog weer trainen we altijd buiten. Bij slecht weer maken we gebruik van de oefenzaal.

De ZwangerFit wordt iedere dinsdag gegeven om 19.30u.

babymassage

MamaFit

Bij de MamaFit-trainingen wordt gewerkt om weer fit te worden na de bevalling, de conditie weer wat op te bouwen en wanneer dat weer mogelijk is, aan de buikspieren te werken. Na de bevalling wordt eerst weer een intake gepland met de fysiotherapeute die de training geeft, om te kijken hoe het gaat en er nog complicaties zijn waar rekening mee moet worden gehouden. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken of de buikspieren al ‘gesloten zijn’, om te beslissen of er al wel of niet kan worden gestart met het trainen van de buikspieren.

Deelnemen aan MamaFit kan vanaf een aantal weken na de zwangerschap, afhankelijk van de zwaarte van de bevalling. Bij droog weer trainen we altijd buiten. Bij slecht weer maken we gebruik van de oefenzaal.

De MamaFit wordt iedere dinsdag gegeven om 19.30u.

Verzekeraars-2018-795x515

Vergoeding door zorgverzekeraar

De ZwangerFit en MamaFit trainingen worden gegeven door een officiële YVLO ZwangerFit® en MamaFit® trainer. Vanuit de aanvullende zorgverzekering worden daarom de trainingen van ZwangerFit en MamFit vaak deels of helemaal vergoedt. Check je zorgverzekering. De ZwangerFit-coach kan je hier meer over vertellen en beantwoordt ook graag, geheel vrijblijvend, al je overige vragen.

De kosten voor 16 lessen ZwangerFit / Mamafit en een individuele intake zijn €235,-.

Graag meer informatie
Betterbodiessept2021-106

Onze praktijk op Qualiview

3 reviews op Facebook

7 reviews op Google