« Alle artikelen

Medical Taping kan oplossing bieden bij hooikoorts

11 maart 2020

“De resultaten van de Medical Taping toepassing bij hooikoortsklachten zijn erg positief.

Dat is fijn voor de 4 miljoen Nederlanders met hooikoortsklachten; circa 20% van de bevolking heeft er last van. Het begint meestal in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij mensen met hooikoortsklachten reageert het lichaam heel heftig. Er is sprake van een soort overreactie van het afweermechanisme, waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren. Dat zorgt voor een reeks van klachten, zoals een loopneus, niezen, verstopte neus, branderige- of traanogen. Zelfs vermoeidheid en koorts zijn veelgehoorde problemen. Het komt soms zelfs voor dat mensen het hele jaar door last hebben van hooikoorts.”

Succesvol toegepast in deze praktijk voor maar liefst € 15

“84% van de hooikoorts-patiënten geeft aan dat de klachten afnemen na het toepassen van de hooikoortstape als onderdeel van het Medical Taping Concept. Dit blijkt uit gegevens na het verzamelen van de evaluatieformulieren onder 139 gebruikers. Deze resultaten van de pilot vragen echter om een uitgebreide studie.

Een loopneus en niesbuien werden voor aanvang van het onderzoek door de deelnemers genoemd als meest irritante symptomen van hooikoorts. Ook jeukende c.q. rode ogen, benauwdheid en een jeukend verhemelte zijn veel voorkomende klachten.

In het algemeen kan worden gezegd dat de negen onderzochte symptomen bij alle deelnemers na één tapebeurt met 18% tot 53% werden verminderd. Die percentages stegen na de tweede tapesessie, afhankelijk van het soort klacht, tot minimaal 38% verbetering en maximaal 83%. Ook na de derde tapesessie werd er nog winst behaald en namen klachten verder af, zei het minder spectaculair dan na de eerste en tweede tapesessie.

Maak nu een afspraak en bel met 076-5975499

Klachten over benauwdheid en een koortsig gevoel zijn bij de geteste cliënten het meest afgenomen, of er nu één, twee of drie keer was getapet. Tevens jeukende en rode ogen waren na twee en/of drie tapesessies met meer dan 60% verminderd.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: Medical Taping kan oplossing bieden bij hooikoorts. Ontvangen op 22 februari 2018: https://www.fysiotape.nl/medical-taping/hooikoorts/

Andere artikelen

Betterbodiessept2021-106

Onze praktijk op Qualiview

3 reviews op Facebook

7 reviews op Google